KÖNYV ismertetések, részletek  

Bejegyezte: Bogriella



Paulo Coelho - A fény harcosának kézikönyve (2008)
Űrutazások, klónozás - lassan mindkettőt természetesnek tekintjük, de ahhoz még mindig nem vagyunk elég bátrak, hogy alámerüljünk saját bensőnk mélységeibe. A fény harcosának kézikönyve épp ilyen utazásra hív: a lelkünkben munkáló ellentétes erők megértésére, régi álmaink feltérképezésére, Személyes Történetünk beteljesítésére.
Az életműsorozatban megjelenő új kötet mintegy összefoglalja a coelho-i életmű lényegét. A sorozat többi tagjától eltérően nem regény, hanem a szerző regényeiben elszórtan található gondolatok gyűjteménye. Nemcsak a regények értelmezését könnyíti meg az olvasók számára, hanem betekintést enged a világ egyik legnépszerűbb szerzőjének "vegykonyhájába" is, amelyben a bibliai idézeteken kívül megtalálhatók a fontos távol-keleti és arab filozófusok gondolatai is.
A kerettörténetbe ágyazott elmélkedések arra emlékeztetnek bennünket, hogy mindannyian a fény harcosai vagyunk. Harcosok, akik képesek meghallani a szív csendjét és félelem nélkül megbirkózni a nehézségekkel. Akiknek időnként szükségük van a megállásra, a befelé fordulásra, hogy újra derűvel és kitartással szemlélhessék az életet. Akik észreveszik a mindennapi élet apró csodáit. Akik tudják, hogy megéri hinni, hiszen minden vereségre két győzelem jut.

This entry was posted on 18:03 and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom) .

0 megjegyzés