Bejegyezte: Bogriella



Május 1.
Ima a gyógyulásért.

Ennek az imának alapja a Névtelen Alkoholisták Nagykönyvének egyik bekezdése.
„Köszönöm, hogy tegnap józan maradhattam. Kérlek, segíts, hogy az legyek ma is.
Imádkozom, hogy a következő huszonnégy órában megismerhessem a Te akaratodat, és legyen erőm véghezvinni szándékaidat.
Kérlek, szabadítsd meg elmémet önös akaratomtól, önös szándékaimtól, a becstelenségtől és a rossz indítékoktól.
Küldj helyes gondolatokat, szavakat és cselekedeteket. Mutasd meg, mi legyen a következő lépésem. Ha kétely és tétovaság önt el, ajándékozz meg útmutatásoddal.
Kérlek, segíts megoldanom minden problémámat a Te nagyobb dicsőségedre.”
Ez az ima a gyógyulásért szól. Minden helyzetben segítségünkre lehet. A következő napokban ennek gondolatait vizsgáljuk meg közelebbről.
Ma bízom abban, hogy Isten megteszi értem, amit magamért képtelen vagyok megtenni. Elindulok a Tizenkét Lépés útján, és a többit Istenre bízom.

Régebben is imádkoztam, a 12 Lépéses Program előtti életemben, többnyire csak pénzért. Olyasmi nem jutott eszembe, hogy több szeretetért, türelemért, alázatért, tiszteletért, megértésért, egészségért imádkozzam...
A meditációban szereplő ima, magában foglalja a 12 Lépéses Programot és a 12 Lépést, legfőképpen az Istenes Lépéseket. (én így nevezem őket)
ELSŐ LÉPÉS
"Beismertük, hogy tehetetlenek vagyunk az alkohollal (behelyettesíthető bármilyen más függőséggel) szemben, hogy életünk irányíthatatlanná vált."
MÁSODIK LÉPÉS
"Arra a meggyőződésre jutottunk, hogy egy nálunknál hatalmasabb Erő helyreállíthatja lelki egészségünket."
HARMADIK LÉPÉS
"Elhatároztuk, hogy akaratunkat és életünket - a saját felfogásunk szerinti - Isten gondviselésére bízzuk."
(a Negyedik Lépést itt nem említem, holott nagyon fontos Lépés, mint bármelyik, nincsen egyik sem a másik nélkül, most csak az Istenes Lépéseket írom le)
ÖTÖDIK LÉPÉS
"Beismertük Istennek, magunknak és egy embertársunknak hibáink valódi természetét."
HATODIK LÉPÉS
"Teljességgel készen álltunk arra, hogy Isten megszabadítson bennünket jellembéli fogyatékosságainktól."
HETEDIK LÉPÉS
"Alázatosan kértük Őt fogyatékosságaink felszámolására."
TIZENEGYEDIK LÉPÉS
"Igyekeztünk ima és elmélkedés révén tudatos kapcsolatunkat - a saját felfogásunk szerinti - Istennel fejleszteni, csupán azt kérve, hogy velünk kapcsolatos akaratát felismerhessük, és erőt, hogy azt kivitelezhessük."
Alapja a beismerés, a betegségem beismerése - a függőség a tagadás, a be nem ismerés betegsége - a beismeréssel egy cseppnyi alázatra tehetek szert, ami elegendő ahhoz, hogy elindulhassak a 12 Lépéses Program ajánlásai útján, elkezdhessem élni a tudatos életemet.

This entry was posted on 17:29 and is filed under , . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom) .

0 megjegyzés