Napi meditáció (Melody Beattie - 365 nap, 365 meditáció)  

Bejegyezte: Bogriella



Június 8.
Öröm.

Mindig örülj valaminek – az életnek, a mai napnak.
Az élet nem taposómalom; ez túlhaladott hiedelem. Engedd el! Mindannyian egy nagy kaland, nagy utazás részesei vagyunk. Olyasmik történnek majd velünk, amiket még elképzelni sem tudunk.
Helyettesítsd örömmel lelkes nyomottságát és fáradságát. Olyan emberekkel és dolgokkal vedd körül magad, melyek a könnyedség érzésével ajándékozzák meg a lelked.
Érezd a lélek könnyedségét!
Az utazás izgalmas kaland lehet. Engedd meg magadnak, hogy élvezd.
Ma örülni fogok az életnek, gyógyulásomnak, az embereknek, az egész mai napnak.

Igen, többször élem úgy az életemet, hogy az élet egy taposómalom, túlélek napokat ahelyett, hogy nap, mint nap hálás lennék a gyógyulásomért, az életben maradásomért és észrevenném a mai nap apróbb örömeit... 
Persze hazudnék akkor, ha azt mondanám sosem vagyok hálás, ez így nem igaz. Egyszerűen csak folyamatosan nem tudom érezni. (túl sokat akarok?)
Ma nincsen jó napom, három napja már kialvatlanul kóválygok, előfordulnak hasonló időszakaim néha. És eszembe szokott jutni, úgy mint ma is eszembe jutott, nincsen ma minek örülnöm... aztán beugrott a fejembe, hogy mégis egy dologért hálás lehetek és örülhetek neki, mégpedig azért, mert ma sem kellett alkoholt innom. Helyette kaptam a 12 Lépéses Programot, aminek mindennapos élése nem majális ugyan, DE! mindenképpen életmentő.
Észrevettem magamon, hogy túl komolyan veszem a életet. Sokszor engedem neki, hogy ide-oda csapódjak, ahelyett, hogy nyugodtan ringatóznék. (mosógépes szösszenetemből a hasonlat)
Ahelyett, hogy engedném, hogy csak úgy legyek, csak úgy megtörténjenek velem a dolgok, rágörcsölök, beugrik az én akaratom vagy előhalászok magamból valamit, ami számomra nem tetsző dolog és ezzel, "jól" elszórakoztatom magam napokon keresztül...
Ma ezt nem engedem meg magamnak, örülök és hálás vagyok annak, hogy egy lehetek azok közül az emberek közül, akik a 12 Lépéses Program által gyógyulhatnak.

This entry was posted on 17:13 and is filed under , . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom) .

0 megjegyzés