Napi meditáció (Melody Beattie - 365 nap, 365 meditáció)  

Bejegyezte: Bogriella



Július 4.
Ünnepelj!

Ne sajnáld az időt az ünneplésre!
Ünnepeld meg sikereidet, fejlődésedet, teljesítményedet!
Ünnepeld magad, azt, aki vagy!
Túl sokáig voltál kegyetlenül kemény magadhoz. Mások rád hajigálták negatív energiájukat – véleményüket, hiedelmeiket, fájdalmukat. De neked az egészhez semmi közöd! Te egész idő alatt ajándék voltál magadnak és az univerzumnak.
Isten gyermeke vagy. Szép, elragadó, és örömöt adó. Nem kell még keményebben húznod, jobbnak, tökéletesnek lenned. Semmi olyannak, ami nem vagy. Szépséged benned van, abban, amilyen vagy.
Ünnepeld meg ezt!
Ha sikered van, ha valamit véghezviszel, élvezd! Tarts szünetet, tűnődj el, és örülj! Túl hosszú ideig hallgattál mások intéseire, hogy ne örülj annak, amit elértél, nehogy fejedbe szálljon a dicsőség, nehogy elkapasd magad.
Az ünneplés a dicséret magasrendű formája, köszönet a Teremtőnek az általa teremtett világ szépségéért. Ha élvezed és ünnepled a jót, ez még nem jelenti azt, hogy majd elveszi tőled valaki. Az ünneplés az ajándékban való gyönyörködés, a hála kimutatása.
Ünnepeld kapcsolataidat! Ünnepeld a múlt tanulságait, és a mai szeretet és melegséget! Élvezd a másokban rejlő szépséget, és a veled való kapcsolataikat. Ünnepelj meg mindent, amit az élet kínál! Ünnepeld a jót! Ünnepeld magad!
Ma fejest ugrom az ünneplés örömébe.

Az AA-s születésnapomon szoktam megünnepelni magam. Ezen a napon hálát adok Istennek, hogy kaptam Tőle még egy lehetőséget az élethez. Hálát adok azoknak a Társaimnak, akik ilyen vagy olyan formában hozzájárultak a gyógyulásomhoz, még akkor is, ha fájdalmat okoztak nekem, hiszen a fájdalmas felismerések árán tudok előrébb lépni, fejlődni. 
Meg is ajándékozom magam ilyenkor.
Olyasvalamit vásárolok, aminek nagyon örülök és nem azt nézem, hogy a családnak van-e haszna belőle vagy sem. Ez az ajándék csak az enyém és csakis arról szól, hogy általa megünneplem saját magamat. Hálás vagyok az Al-Anon programjáért és az ACA programjáért. Mindkettő az AA 12 Lépéséből született nincsen nagy különbség köztük, mégis célirányosabban tárgyalnak egy adott rendellenességet, másfajta függőséget.
A polgári születésnapomon a szüleimnek adok hálát. Azért, hogy felneveltek a tőlük telhető legjobb módon és igen, a fájdalmakért is, mert ha azok nincsenek, ma nem tartok ott ahol tartok, az önmegismerés és az önfejlesztés útján.
Nem szoktam ezen kívül ünnepelni magam. Pillanatokra csak, amikor éppen hálát érzek, megköszönöm Istennek, hogy ma sem kellett alkoholt innom és magamnak egy igazán lelki békés, nyugodt napon, hogy látod, erre is képes vagy, csak ne agyalj, ne gondolkozd túl a dolgokat. Valóban hálás tudok lenni egy békés napért, órákért, mert akkor teljes mértékben élem a Programot, nem én akarom irányítani az életemet, hanem rábízom Istenre. Nem tudatos ez nálam, csak úgy jön és egyszer csak észre veszem, jé, már órák óta milyen nyugodt vagyok, nem piszkálom maga semmivel, jól megférek magammal a saját bőrömben.  

This entry was posted on 17:22 and is filed under , . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom) .

0 megjegyzés