Napi meditáció (Melody Beattie - 365 nap, 365 meditáció)  

Bejegyezte: Bogriella



Július 20.
Az ellenállás elengedése.

Ne siess olyan nagyon! Lazíts! Lélegezz mélyeket! Létezz! Érezd át a harmóniát! Légy nyitott! Ma szépség él bennünk és körülöttünk. A mai napnak is van célja és értelme.
A mai nap fontos – nem annyira azért, ami történik velünk, hanem azért, ahogy erre reagálunk.
Ne aggódj a holnapi érzések, problémák, vagy ajándékok miatt. Ne aggódj, holnap tudunk-e bízni magunkban, az életben vagy a Felsőbb Erőnkben.
Megkapunk mindent, amire ma szükségünk van. Ezt ígéri az Isten, az univerzum.
Érezd a mát! Oldd meg a ma problémáit. Élvezd a ma ajándékait. Bízz magadban, az életben és Felsőbb Erődben. Tanuld meg annak művészetét, hogy teljességgel éld meg a mát! Szívd magadba a tanulságokat, a gyógyulást, a szépséget, a szeretetet, amit a mai nap kínál.
Ne siess olyan nagyon tovább! Úgysem menekülhetsz el, csak elhalaszthatod a dolgokat.
Lélegezz magadba békét és gyógyulást!
Ma nem szaladok el magam, a körülményeim, az érzéseim elöl. Megnyílok magam, mások, Felsőbb Erőm, az élet előtt. Bízom abban, hogy ha a mai napot képességeim legjava szerint élem meg, megtanulom azt is, amire holnap lesz szükségem.

Ez a meditáció a mai napról szól, az itt és most megéléséről számomra, úgy ahogyan éppen van.
A 12 Lépéses Program előtti életemben - tudom erről írtam már - folyton a jövőtől féltem és a múltban elkövetett hibáim miatt ostoroztam magam. Fogalmam sem volt arról, hogy létezik a jelen és nagyon hasznos a megélése, hiszen, ha folyton a múlt és a jövő között cikázok, a jelen pillanatot nem élhetem meg.
Mondhatom, a Tizenkét Lépéses Program legelső áldása és a legnagyobb rácsodálkozásom, aztán felismerésem volt a Csak a mai nap. (segédletek között megtalálható)
Amikor benne vagyok a jelenben nem félek, elfogadom azt. Ahogy elkezdem mondani magamban a
"mi lesz ha..." kezdetű mondatot, vége, már ki is mentem belőle és félek a jövőtől. A "volna" a múlt megváltoztathatatlanságát nem engedi elfogadnom. Ügyelnem kell a "mi lett volna..." kezdetű mondatokra is.
Egyszerű ez a Program, segítségével kiegyenesíthetem a függőségeim által összekuszálódott gondolkodásomat.

This entry was posted on 17:43 and is filed under , . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom) .

0 megjegyzés