"Idézet-1"  

Bejegyezte: BogriellaIvott és sokat. Évek óta ivott, már majdnem belehalt. Ivott már éjszaka is. Két óra felé felébredt arra, hogy reszket, ömlik róla a víz, és rettenetesen fél. Felkelt. Kibotorkált a konyhába, mert tudta azt, ha iszik, jobban lesz. Töltött, de csak félig a poharat, nehogy mellé menjen, annyira remegett a keze. Kihányta. Kétségbe esve kortyolt a pohárból, bent kell maradnia, tudta. Istenem, a gyerekek! Csak fel ne ébredjenek, ne lássák ilyen állapotban. A férje aludt.
Ahogy kezdett felszívódni az alkohol, úgy kezdte egyre erősebbnek, magabiztosabbnak érezni magát. Már nem félt annyira, nem verejtékezett, nem remegett. Régóta kellett már éjszaka is innia. Visszabújt az ágyba, lekapcsolta a kis lámpát és elaludt. Tudta jól, hogy ezt reggel újból meg kell ismételnie. Rettegett az ébredéstől.
Már nem akart inni, de kellett innia, az elvonások miatt. Régóta nem azért ivott, mert szerette a bort, hanem azért, hogy ne féljen, ne remegjen, hogy tudjon létezni.
Nem volt szabad, az alkohol fogva tartotta, nem eresztette, ő meg még nem hitte el azt, hogy az életét követeli. Meddig mehet ez így? Kérdezte többször saját magától. Aztán vállat vont és tette a dolgát.
Eljött megint az este. Egyre jobban rettegett az ébredéstől, tudta, hogy a kínok kínját fogja kiállni addig, amíg fel nem tölti újból az alkohol szintjét. Utált hányni, utálta a hasmenést. Még innia kellett. Félt attól, mi lesz vele az alkohol nélkül. Érezte, nem sokáig mehet ez így tovább, de még nem hitte el azt, ha nem kér segítséget bele hal az ivásba.

This entry was posted on 19:51 and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom) .

0 megjegyzés