KÖNYV ismertetések, részletek  

Bejegyezte: Bogriella


Charles F. Haanel - Mesterkulcsrendszer (A Titok tanítóinak könyvtára)
24 hetes gyakorlati program
A módszer alkalmazása során jelentkező eredmények olyan döbbenetesek, hogy szinte hihetetlennek tűnnek. Ezért kezdik egyre többen tanulmányozni ezt a rendszert.
A Mesterkulcs rendszer a teremtő gondolat ma létező legvilágosabb, legtömörebb, mégis legátfogóbb ismertetése. Ez a szisztéma bemutatja mindazokat az alapelveket, okokat, okozatokat és törvényszerűségeket, amelyek minden eredmény és siker hátterében megtalálhatóak. Bármit is akarunk elérni, megmutatja, mit tegyünk.
24 rövid fejezete 24 hét munkája. Minden hét egy levéllel kezdődik, ami egy összefoglaló vagy filozófia. Ezután vázlatszerűen, pontokba szedve találjuk ennek magyarázatát, majd gyakorlatokat és feladatokat olvashatunk, amelyek segítségével elmélyíthetjük a tudást. Rengeteg használható tanácsot tartalmaz, amelyeket csak érdekesebbé tesz, hogy írójuk a múlt században született, mégis működő, sőt egyre időszerűbb könyvet írt.
A mű hatvan év óta most először olvasható eredeti formájában. Egy időtlen klasszikus az egészségről, a gazdagságról és a sikerről, hiteles kiadásban. Teljes, nem kivonatolt szöveg Charles F. Haanel lábjegyzeteivel és életrajzával kiegészítve - igazi kuriózum.
A verebek azt csiripelik, hogy egy közelebbről meg nem nevezett „felekezet” 1933-ban betiltotta Haanel könyvét. És mivel nem volt kapható, ritkasága okán ára az egekbe szökkent. Bill Gates mindenesetre hozzájutott a Harvard hallgatójaként. Állítólag ennek a kötetnek köszönheti bátor lépését, hogy kimaradt az egyetemről, és megalapította a Microsoftot.
A Szilícium-völgy nagy titka, hogy szinte valamennyi vállalkozó, aki az utóbbi időben itt hatalmas vagyonra tett szert, Mr. Haanel könyvéből merített ösztönzést, habár szavait a szerző több mint nyolcvan éve vetette papírra! A Völgy csaknem összes milliomosa és milliárdosa olvasta a Mesterkulcsrendszert Charles F. Haanel tollából. Mivel ez a könyv egészen a közelmúltig nem volt kapható, példányai kivételesen keresettek lettek a Völgyben.
Szerencsére mostanra a szöveg teljes egészében hozzáférhető.

Amikor újraszerkesztettem ezt a csodálatos könyvet, nagyon keveset változtattam az eredeti szövegen. Csak a központozást módosítottam és a helyesírási hibákat javítottam ki. Haanel gondolatait teljesen érintetlenül hagytam. Még a szerző vitatható kijelentéseit sem száműztem a szövegből. Mindezt azért tettem, mert az ő művéről van szó. Sokszor előfordul, hogy „okos” vagy „bölcs” szerkesztők annyira elkorcsosítják egy-egy szerző művét, hogy alig marad benne eredeti gondolat, ha marad egyáltalán. Haanel munkája a maga teljességében áll itt… Tanuljunk belőle, amennyit csak tudunk!
Vettem magamnak a bátorságot és „hét”-nek kereszteltem el az egyes fejezeteket. Azért tűnt jónak ez az ötlet, mert valójában egy hétbe is beletelhet, amíg figyelmesen áttanulmányozunk egy-egy fejezetet. A Mesterkulcsrendszer eredetileg folytatásokban jutott el a tanítványokhoz. A szövegben is olvasható, hogy Haanel sokszor kezdi így a mondatot: „Ezen a héten az lesz a feladatunk…” Vagyis az érthetőség és a gördülékenység érdekében logikusnak tűnt „Heteknek” nevezni az egyes részeket.
A szöveget AGaramond betűtípussal szedettem ki. Véleményem szerint ez képes a legjobban kifejezni a mű halhatatlanságát. Szilárdságot, stabilitást és állandóságot sugall, ugyanakkor azt az érzetet kelti, mintha az eredeti kötetet olvasnánk.
A Mesterkulcsrendszer lényege nem annak megmutatása, hogyan legyünk sikeres alkalmazottak vagy vállalkozók – az anyagi jólétnél sokkal nagyobb ígéretet hordoz magában. A Mesterkulcsrendszer a teljes – testi, lelki és szellemi – siker kapuját nyitja meg előttünk. A Mesterkulcsrendszer arra összpontosít, hogyan hajtsunk végre egyetlen nagy tettet. Haanel gondolatai és megfigyelései ugyanazok, amelyek Van Gogh-ot, Carnegie-t, Gateset vagy Buffet-t is irányították. A Mesterkulcsrendszer segít felébreszteni különleges képességeinket.
Ha elolvassuk és áttanulmányozzuk Charles F. Haanel: A Mesterkulcsrendszer című művét, megismerjük azokat a titkokat, amelyek segítségével teljesen száműzni tudjuk életünkből a félelmet és az aggodalmat. Magabiztosak, erősek leszünk, és ösztönösen tudni fogjuk, mikor cselekszünk „helyesen”. Felszabadítjuk rejtett képességeinket. Olyan személyeket és eseményeket vonzunk az életünkbe, akik és amelyek segíteni fognak álmaink és céljaink megvalósításában. Megtanuljuk, hogyan gondolkozzunk konstruktívan. Bepillantást nyerhetünk minden idők legnagyobb lángelméinek, pénzügyi szakértőinek és üzletembereinek a fejébe, és megtudhatjuk, ők vajon hogyan gondolkodnak. „Mágnesként” vonzzuk magunkhoz az egészséget, a jólétet és az ideális környezetet. Megtanuljuk, hogyan birkózzunk meg az életünkbe befurakodó problémákkal, és végül azt is megtudjuk, hogyan szabaduljunk meg egyszer és mindenkorra ezektől. Kifejlesztjük magunkban a „milliomos-gondolkodást”, ami segít több pénzt keresni és összegyűjteni.
Mindenkit arra buzdítok, hogy miközben ezt a bámulatos művet olvassa és tanulmányozza, jegyzeteljen, végezze el az egyes fejezetek végén található gyakorlatokat, és higgyen abban, hogy a rendszer nála is beválik. Ne kövessük el azt a hibát, hogy éppen csak átlapozzuk a könyvet, majd áhítozva várjuk a csodát. És ha már itt tartunk: azt se képzeljük, hogy ha elolvassuk a könyvet, másnapra minden megváltozik! Kizárólag szorgalommal és kitartással érhetjük el célunkat. Miután egyszer végigolvastuk a könyvet, valószínűleg kicsi, de észrevehető változásokat fogunk tapasztalni az életünkben. További tanulás és gyakorlás hatására céljaink és álmaink sokkal elérhetőbbeknek fognak tűnni, mint azelőtt bármikor. Még egy kis tanulással pedig végleg elérhetjük célunkat!
Ebben a könyvben mindent megtalálunk, ami a sikerhez szükséges. Ebben egészen biztos vagyok. Amint elkezdjük a gyakorlatban is alkalmazni a tanultakat, azt fogjuk tapasztalni, hogy semmi sem állíthat meg bennünket, és minden, amiről korábban csak álmodoztunk, kézzelfogható valósággá válik. Higgyék el nekem: ez lesz életük legmeghatározóbb könyve. Továbbá az a könyv, amelyet a legtöbbször fognak levenni a polcról. Ilyen nagy jelentőségű mű ez.
Nos, nem maradt más hátra, mint hogy azt mondjam: „Nagy örömömre szolgál, hogy ezennel rendelkezésükre bocsáthatom …” a Mesterkulcsrendszert Charles F. Haaneltől.
Kellemes olvasást és elmélkedést kívánok! Mindenekelőtt pedig: sok sikert!

Anthony R. Michalski
Szerkesztő

This entry was posted on 22:20 and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom) .

0 megjegyzés