OSCAR jelölések - 2010.  

Bejegyezte: Bogriella

Carey Mulligan

A fiatal brit színésznő a Golden Globe után az Oscar-díjra is megkapta a jelölést a legjobb női főszereplő kategóriában az An Education című filmjének köszönhetően. A 24 éves színésznő az An Education című film női főszerepéért kapta a nominálást a dráma kategóriában. Lone Scherfig drámájában Mulligan egy 16 éves tinédzsert alakít, aki a hatvanas évek Londonjában egy vérbeli „playboy” hatására a tanulás helyett az „életet” választja. Hogy helyesen-e, az An Education-ből kiderül. A film jóvoltából nem csak a karakterek történetét ismerhetjük meg, de a kor kultúrájába is beleszippanthatunk. Ne feledjük, a beatkorszak delelőjéről van szó…

Mulligan Londonban született, és igazi belvárosi gyerekként nőtt fel. Első szerepét a 2005-ös, BAFTA-díjas Büszkeség és balítéletben kapta. Egy rövid szerep erejéig látható volt 2009 egyik sikerfilmjében a Közellenségekben, amelyben többek között Johnny Depp és Christian Bale voltak a partnerei. Szintén 2009-es filmje a The Greatest, amelyben Pierce Brosnan és Susan Sarandon mellett szerepelt. A Brothersben pedig Natalie Portman volt a szereplőtársa.

2010-ben láthatjuk majd a Tőzsdecápák folytatásában Michael Douglasék mellett. Carey Mulligan karrierje tehát beindulni látszik. És miután eddigi pályája minden botránytól mentes volt, könnyen lehet, hogy hamarosan az egyik legfoglalkoztatottabb brit színésznők egyike lesz.
 

This entry was posted on 18:54 and is filed under , , . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom) .

0 megjegyzés