OSCAR jelölések - 2010.  

Bejegyezte: Bogriella

Gabourey Sidibe
 
A 2010-es Golden Globe felfedezett Gabourey Sidibe.

A felfedezettek közül ő a leginkább újonc, hisz rögtön első filmszerepéért, a Precious: Based on the Novel Push by Sapphire című drámáért megkapta az Aranyglóbusz jelölést.

Az amerikai színésznő 1983-ban született Bedford-Stuyvesant-ban, amely Brooklyn szomszédságában található. Gyerekkorát már New York leghírhedtebb körzetében, Harlemben töltötte. Édesanyja, Alice Tan Ridley híres R&B és gospel énekesnő, szenegáli születésű apja pedig taxisofőrként keresi a betevőt.

A Precious: Based on the Novel Push by Sapphire című drámában lényegében önmagát alakítja Gabourey Sidibe. Történetén, játékán keresztül megismerhetjük, milyen is az igazi Harlem. Mennyire nehéz ott a gyerekkor, mekkora hátránnyal indul az, akinek a sors azt írta elő, a világ talán leghírhedtebb, bűntől leginkább sújtott körzetében kell felnőnie. A Precious összesen három Golden Globe-jelölést kapott, a legjobb filmdráma, a legjobb drámai alakítás (Gabourey Sidibe), és a legjobb női mellékszerep (Mo´Nique) kategóriákban).

Emellett eleddig már 19 különböző elismerésben részesült. Köztük megkapta a Hawaii International Film Festival legjobb filmje díját. Gabourey Sidibe pedig a Satellite Awards „Az év felfedezettje” kitüntető címét tudhatja magáénak. A Precious emellett tarolt az év eleji Sundance Filmfesztiválon is, ahol három díjat is besöpört. 

This entry was posted on 19:01 and is filed under , , . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom) .

0 megjegyzés