Tudás - Toltékok  

Bejegyezte: Bogriella

A Toltékok tanítása.
(A tudatosság elérésének módjai)
 Mindannyian vágyunk a szabadságra,de sokan azt hiszik ezt anyagi függetlenséggel érhetik el. A Toltékok tanításai rámutatnak,hogyan lehetünk igazán szabadok. 
Évezredekkel ezelőtt a Toltékok jelentős közép-amerikai civilizációt alkottak. Felfedezték és megőrizték a misztikus tudást,melynek alapigazságai megegyeznek a világban fellelhető ezoterikus hagyományokéval
Tanításuk négy egyszerű alapelvre épül,a Négy Egyezségre. Aki ezt a négy elvet életmódként választja,bizton megtalálja a szeretetet és a boldogságot.

A Négy Egyezség a következő:
TEDD TÖKÉLETESSÉ SZAVAIDAT!
Mindig azt mondjuk amit valóban szeretnénk. Figyeljünk,hogy megfelelően használjuk a szavak mágiáját. Hiszen a szavak által valósulnak meg gondolataink. Ne pletykálkodjunk!Saját szavaink is vissza hatnak ránk mint például a „hű de öregszem vagy a Nekem ez úgy sem fog sikerülni”kijelentések. 
SEMMIT NE VÉGY SZEMÉLYESKEDÉSNEK!
Soha ne vegyük a szívünkre bármit mondanak ránk az emberek,hiszen ez Őket minősíti nem minket. Ha így cselekszünk nem szenvedünk feleslegesen és az áldozat szerepét sem kell játszanunk.
NE FELTÉTELEZZ SEMMIT!
Merjünk kérdezni,így sok kellemetlenségtől óvjuk meg magunkat!A világos beszéd révén megváltoznak kapcsolataink. Merjünk önmagunk lenni.

MINDIG TEDD MEG, AMI TŐLED TELIK!
Törekedjünk arra,hogy minden körülmény között a legjobb formánkat hozzuk. Persze ne felejtsük el,hogy a legjobb formánk nem mindig ugyan olyan. Ne hajszoljuk túl magunkat,de ne is tegyünk kevesebbet!
Így elkerülhetjük, hogy belső bíránk felelősségre vonjon.
Persze ezeket nem könnyű megtartani. De ne kárhoztassuk magunkat ha nem sikerül. Induljunk neki még egyszer!
Fogadjuk el magunkat olyannak amilyenek vagyunk a hibáinkkal együtt,hiszen így vagyunk tökéletesek és szeretetre méltóak! Hogyan várhatnánk el másoktól,hogy szeressenek bennünket ha mi sem vagyunk jóban saját magunkkal?
Akit bővebben érdekel ez a téma olvassa el Don Miguel Ruiz A négy egyezség című könyvét.


A toltékok közép-amerikai indián nép volt. A korai középkor idején vonultak be a mexikói magasföldre, majd a 9. században alapították meg birodalmukat Tula központtal. Legnagyobb uralkodójuk Quetzalcoatl volt, aki megerősítette és kiterjesztette a birodalom határait. A birodalom a 12. században kezdett hanyatlani a belső és külső támadások miatt. Magas műveltséget és tudományt hagytak hátra. Területüket az aztékok foglalták el, akik szintén hatalmas birodalmat hoztak létre a területen. 

This entry was posted on 18:59 and is filed under , . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom) .

0 megjegyzés