Hacsi - A leghűségesebb barát (2009.)  

Bejegyezte: Bogriella


Hacsi - A leghűségesebb barát (2009.)
Amikor Parker professzor egy napon a munkából hazafelé egy gazdátlan kutyakölyköt talál a pályaudvaron, még nem sejti, hogy egy rendkívüli barátság veszi kezdetét. Bár felesége csak vonakodva fogadja be a kis japán akita kutyát, Parker szívét rögtön meghódítja Hacsi. A vidám kutyus hamarosan minden reggel elkíséri a professzort a pályaudvarra, majd minden este elé megy. Egy nap azonban Hacsi hiába várja gazdája visszatértét.
Az eredeti történet Kaneto Shindôtól származik és 1987-ben forgattak belőle filmet Japánban, Hachikô Monogatari címmel!

1934-ben adományokból szobrot emeltek Hachiko tiszteletére a vasútállomás mellett. A szobor avatására több százan mentek el. Hachiko 1935-ben múlt ki. Néhány méterre az őt ábrázoló szobortól, az állomás peronján, szinte az egész életét felemésztő várakozás közben szólította a halál.
Azóta Odate városában, e nagyszerű Akita Inu szülőhelyén is mintáztak egy szobrot Hachiko-ról, aki Japánban a szeretet és a feltétlen hűség szimbólumává vált.

Image and video hosting by TinyPic

 Tegnap este néztem meg a filmet szinkronosan (letölthető a blogomból, külső jobb oldali hasáb, FILM felirat alatt). Régen volt ekkora hatással rám egy film. Bevallom, a film utolsó 20 percét végig sírtam. De nem úgy, ahogy megkönnyezik az ember lánya egy szívhez szóló történetet, hanem rendesen, szó szerint bőgtem. Mindig is tartottam állatot, régebben cicákat, két és fél éve kutyám van. Lehet ez okból érintett érzékenyen a film, lehet egyszerűen azért, mert mimóza lélekkel áldott meg az Isten... nem tudom.
Javaslom, aki tudja nézze meg, de azt is, hogy készítsen maga mellé egy csomó papírzsepit, szüksége lesz rá.

This entry was posted on 19:27 and is filed under , . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom) .

0 megjegyzés